Activiteiten

Human Touch High tech

Product & Proces Engineering

Product & Process Engineering & Realisation

Exerion beschikt over een compacte groep van gespecialiseerde designers, engineers, prototypebouwers en gereedschapmakers. Door onze focusstrategie ten aanzien van frames en systemen met een grote positienauwkeurigheid hebben wij door de jaren heen een unieke hoeveelheid kennis en ervaring opgebouwd waarin OEM-productkennis en manufacturing proceskenmerken samenkomen.

Framebouwkennis in het algemeen, in combinatie met papiergeleidingprocessen, robotica en zelfontwikkelde maltechnieken, maken Exerion een unieke speler op haar vakgebied. Wij kunnen dan ook met trots stellen dat wij voor vrijwel alle gerenommeerde OEM’ers op het gebied van medische diagnostiek en document processing ontwikkel- en engineeringopdrachten hebben uitgevoerd.

Een typische Exerion engineering design cycle kent het volgende patroon:

Functional model

Engineering Model

Proto validation

Production Model

Tool building & Validation

Ramp up

Process validation

Wij maken in een dergelijk traject meestal deel uit van een klant(sub)design team. In een projectomgeving leveren wij systematisch via gates-/milestonesmethoden engineering deliverables op. Pro-E, Unigraphcs, Solid Works en dergelijke zijn systemen waarmee onze engineers standaard werken. Communicatie gebeurt via moderne, internet gebaseerde communicatiekanalen.

Een eigen Proto- en Toolshop en een afdeling Measurement technology & Quality part release zorgen ervoor dat we de engineeringsslagen snel kunnen valideren. Daarnaast bouwen we zonodig specifieke productieapparatuur op het gebied van fastening of robotlastechnieken.

Manufacturing

Manufacturing binnen Exerion omvat de productie van positiekritische en daarom nauwkeurige componenten en structuren van voornamelijk plaat en buis in kleine tot middelgrote series. In de Exerion manufacturingfaciliteiten zijn vrijwel alle productieprocessen op bovenstaand gebied vertegenwoordigd: ponsen, pons-laseren, kanten, persen, verschillende klinkprocessen, Mig-Tig lassen (al dan niet gerobotiseerd), reiniging en meten.

Door specifieke eigen automatisering zijn deze processen ook geschikt gemaakt voor een efficiënte en vooral flexibele productie in een Low Volume, High Mix omgeving. De productie van grotere series plaatwerk besteden wij uit bij gespecialiseerde ondernemingen in Midden-Europa en Azië.

Voor frames die we vanwege een extra grote nauwkeurigheid in combinatie met veelal stijfheid machinaal moeten nabewerken, maken we gebruik van de diensten van gespecialiseerde partners. In de nabije toekomst beschikken we zelf over dergelijke equipment.

Dit geldt ook voor een oppervlakteproces als poederlakken. Andere oppervlakteprocessen als KTL-lakken, nat lakken en verzink- en verchroomprocessen besteden we uit. Exerion manufacturing operations zijn gevestigd in Ulft (Nederland), Olomouc (Tsjechië) en Penang (Maleisië).

Assemblage

Ook de assemblage van modules en systemen is onderdeel van het dienstenpakket van Exerion. Procurement & Supply Management, Assembly & Testing, Shipping & Delivery zijn belangrijke onderdelen binnen deze activiteit die sterk verbonden zijn met de productieactiviteiten: hier worden immers de functie en positie kritische onderdelen geproduceerd.

Verschillende assemblageniveaus zijn mogelijk. Binnen onze organisatie is assemblage tot op volledig eindniveau, met eindtest, al dan niet geconfigureerd naar land etc., meer regel dan uitzondering. Bijbehorende UL-, TÜV-tests en certificeringen maken hiervan standaard onderdeel uit.

Meer nog dan bij de manufacturingactiviteiten zijn bij de assemblageactiviteiten de leveranciers bepalend voor het succes van de operatie. Supplier Based Management en Logistics nemen dan ook een belangrijke plaats in binnen de assembly-activiteit. Met name omdat binnen Exerion de focus op Low Volume High Mix ligt, is het aantal geschikte leveranciers klein. Wij werken aan de hand van commodity groepen, productklassen en contracttypes. Besturing vindt plaats op basis van forecasts, orders en afroepen die via een getrapt systeem op vaste intervallen aan de leveranciers worden doorgegeven.

Levering & Logistiek

Vandaag de dag worden producten op het ene continent geproduceerd en op het andere verkocht. Ook voor een substantieel van de door Exerion geproduceerde delen en systemen geldt dit. Desondanks zijn wij in staat om onze klanten lokaal ‘Just In Time-delivery’ aan te bieden.

Via onze World Wide Logistics-unit in samenwerking met Logistical Service Providers zijn Vendor Managed Inventory en Line Preparation Activities mogelijk in zowel de VS als in Europa. World Wide Logistics services worden verricht in Ulft (Nederland) en in Rochester (VS).

Program Management & Industrialisation

Dit is het hart van onze organisatie. Wij ontwikkelen en produceren precisieframes en -modules en verzorgen daarnaast voor onze klanten als Contract Operations Partner alle andere procesfases in de lifecycle van onze producten. Onze afdeling Program Management & Industrialisation voert daarin de regie; van ontwikkeling en co-engineering via de opstart van de productie en de operationele fase tot en met afbouw en aflevering. Effectief, industrieel project- en programmamanagement zorgt voor een optimale balans tussen alle fasen.